Начин на приготвяне
В купа смесете яйцата, захарта и есенцията, разбийте с миксер до пухкав крем.
Прибавете олиото и киселото мляко и разбъркайте.
Прибавете предварително пресятото брашно смесено с бакпулвера и разбъркайте до еднородна смес.
Сипете сместа в форма за кейк, постлана с хартия за печене.
Нарежете ябълките на тънки филийки, като сте премахнали семенната част.
Подредете филийките изправени, като ги забождате до средата на резенчетата.
Отгоре поръсете с смесените пудра захар и канела с помощта на малко сито и разпределете нарязаното на малки кубчета масло.
Поставете формата в предварително нагрята на 170°C фурна и печете ароматния ябълков сладкиш за 45 минути до готовност.
По желание поръсете с пудра захар отгоре кейка с ябълки и канела.
Коментари