Кейк с ябълки и канела

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кейк с ябълки и канела
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Чай и парче от този ябълков кейк - ето на това казваме истинска идилия"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилова есенция - 1 ампула
  • олио - 70 мл
  • кисело мляко - 125 г
  • брашно - 230 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • масло - 30 г
  • ябълки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете яйцата, захарта и есенцията, разбийте с миксер до пухкав крем.

Прибавете олиото и киселото мляко и разбъркайте.

Прибавете предварително пресятото брашно смесено с бакпулвера и разбъркайте до еднородна смес.

Сипете сместа в форма за кейк, постлана с хартия за печене.

Нарежете ябълките на тънки филийки, като сте премахнали семенната част.

Подредете филийките изправени, като ги забождате до средата на резенчетата.

Отгоре поръсете с смесените пудра захар и канела с помощта на малко сито и разпределете нарязаното на малки кубчета масло.

Поставете формата в предварително нагрята на 170°C фурна и печете ароматния ябълков сладкиш за 45 минути до готовност.

По желание поръсете с пудра захар отгоре кейка с ябълки и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво е кейк???
06.11.2021 16:26