Свински жулиени на тиган

Свински жулиени на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Не можем да се контролираме, когато започнем да хапваме тези жулиени"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1/4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • индийско орехче - щипка
  • бира - 2 к.ч. тъмна
  • краве масло - бучка
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и нарежете на жулиени.

В тиган разтопете кравето масло със зехтина. Изпържете месото до златисто. Налейте бирата, намалете котлона и изчакайте да изври течността.

Нарежете лука на полумесеци, моркова и чушката на лентички.

Щом месото остане на мазнина, увеличете котлона. Добавете моркова и чушката.

Пържете, докато леко омекнат и сложете лука.

Добавете подправките и разбъркайте вкусното пържено свинско.

Когато омекне лукът, изключете.

Прехвърлете в подходяща купа/чиния и сервирайте веднага свински жулиени на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: