Начин на приготвяне
Картофите се почистват и нарязват на малки кубчета. Месото се нарязва на жулиени.
В голям тиган се загрява мазнината и се запържват кубчетата картофи, като се разбъркват периодично за около 15 мин. Добавя се наситнен лук и се готви докато се поемат ароматите, около 1 -2 минути.
Добавя се месото, нарязано много тъничко на ивици, жулиени, пресован чесън, мащерката, риган, черен пипер, лютата чушка и се посолява със сол.
Разбърква се и се готви до готовност на пърженото свинско, за около 10-15 минути, да получи хубава запържена коричка.
С дървена лъжица често се минава през дъното на тигана, за да се отлепят хубавите хрупкави парченца, които са залепнали от пърженето на месото.
Сервира се с парче лимон и наситнен магданоз.
Източник: Allrecipes
Забележка: Много лесен, бърз и изключително вкусен аламинут за един бърз обяд. Лютивината придава прекрасен пикантен вукс, но това е по избор. Нямах зелена люта чушка и посипах малко пеперончино.
Свинските жулиени и картофи на тиган са много вкусни!
Коментари