Крехко джоланче в глинен съд

Крехко джоланче в глинен съд
Снимка: Кристиан Александров
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
275 мин.
Общо
295 мин.
Порции
2
"Направо се топи в устата това джоланче, толкова е крехко"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • кимион - 2 щипки млян
  • розмарин - 2 щипки сушен
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесваме подправките и олиото и с тази смес намазваме навсякъде свинския джолан.

Покриваме го с фолио и го прибираме в хладилника за една нощ.

Поставяме овкусения джолан в глинен съд и наливаме вътре водата.Добавяме цели обелените скилидки чесън и нарязаните на едро моркови.Затваряме капака на съда.

Включваме фурната на 150 °C и поставяме вътре глинения съд с джолана.

Печем 4 часа, без да отваряме съда.

Обелваме картофите, нарязваме ги на едро и ги добавяме към джолана.

Печем още 35 минути.

Нашето крехко джоланче в глинен съд е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: