Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Веган торта с фъстъчено масло

Веган торта с фъстъчено масло

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган торта с фъстъчено масло
Снимка: Рая Андонова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Какво по-хубаво от това да си хапваш вкусна веган тортичка без угризения"

Необходими Продукти

  • маргарин - 2/3 ч.ч. веган (около 150 грама)
  • подсладител - 3 с.л. течен
  • кафе - 1 ч.л. Разтворимо
  • растително мляко - 300 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 2 ¼ ч.ч.
  • захар - ¾ ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • бакпулвер - 7 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • Глазура
  • шоколад - 2 бр., черен, веган
  • фъстъчено масло - 3 с.л.
  • маргарин - 2 с.л. веган
  • растително мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Веган торта с фъстъчено масло, подходяща и за пости.

Маргаринът, течният подсладител и кафето се слагат в съд на котлона да се разтопят и се разбъркват да се смесят добре.

През това време растителното мляко се смесва с лимоновия сок, разбърква се и се оставя настрана за няколко минути. От киселината може консистенцията малко да се промени, но това не е повод за притеснение.

В дълбока купа се смесват останалите съставки - брашното, захарта, какаото, бакпулверът и содата за хляб. Към тях се налива млякото и изстиналата маслена смес с кафето.

Разбърква се до еднородна смес.

Намазват се съвсем леко 2 малки тавички и в тях се разпределя сместа.

Блатовете за торта се пекат в предварително загрята фурна на около 160 градуса около 35 минути или докато клечка за зъби може да излезе суха след пробождане на блатовете.

За глазурата продуктите се смесват и се разтопят заедно на водна баня. Когато се достигне хомогенна смес, се сваля от котлона и се оставя за 2-3 минути само да поизстине леко.

Блатовете няма нужда да са изстинали изцяло, за да се сглоби тортата.

Двата блата се намазват с половината от глазурата и се поставят един върху друг.

По желание веган тортата може да се украси отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Прекрасен сладкиш, благодаря за оригиналната идея!
09.11.2021 10:38