Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се разбърква сместа.
Прибавя се захарта и солта.
Разбърква се много добре.
Лимонът за палачинките се измива много добре и кората се настъргва на фината част на рендето, след което се прибавя към брашното.
Яйцата се разбиват с друга купа на пяна. Прибавя се млякото към яйцата.
Яйцата с млякото се прибавят към брашното на тънка струя при продължително бъркане до получаване на хомогенна смес за домашни палачинки, която е без бучки.
Тиганът за палачинки се загрява до готовност за пържене.
Прибавя се една чаена лъжица масло.
След като маслото се разтопи, се изсипва едни черпак от сместа в тигана и се разстила внимателно върху целия тиган.
След като палачинката се изпържи до светлокафяво, се обръща от другата страна за изпържване.
Преди всяка палачинка се прибавя една чаена лъжичка масло в тигана.
Лимецовите палачинки се намазват с мед, докато са топли и се завиват на руло.
Хапнете лимоновите палачинки на Мечо Пух, докато са още топлички!