Начин на приготвяне
Пуешките джолани се почистват и измиват много добре.
Виното се разбърква със солта в дълбока купа.
Прибавя се натрошения на ситно дафинов лист.
Джоланите се потапят във виното от всички страни и се оставят в хладилник за 1 час.
Подправките се слагат в плитка чиния.
Разбърква се с олиото до получаване на хомогенна смес.
След като се извадят от хладилника, джоланите се овалват от всички страни в подправките и се слагат в плика за печене.
Пликът се завързва и се слага в хладилник за 30 мин.
След като се извади от хладилника, се слага в плитка тава и се пече 90 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.
Вода не се добавя в плика с пуешките джолан в плик. Джоланите при печенето пускат собствен сос, в който се пече.
Температурата на фурната не трябва да надвишава 180 °C, т.к. пликът при печенето се надува и при по-висока температура се спуква.
След като се изпече и извади от фурната, пликът се разрязва, за да се запази хрупкавата коричка на печената пуйка.