Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Ориз с джоланчета и кладница

Ориз с джоланчета и кладница

Ориз с джоланчета и кладница
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
03/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Тези крехки и ароматни джоланчета сами ли ще си ги ядете или ще ги споделите с някого?"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • кладница - 300 г гъби
  • свински джоланчета - 500 г обезкостени
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава средно голяма
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в олиото, докато омекне.

Прибавете обезкостените джолани и нарязаните гъби Кладница на подходящи парчета. Разбъркайте и гответе, докато продуктите променят цвета си.

Измийте ориза, докато падне нишестето. Отцедете го от водата и го добавете към останалите продукти.

Разбъркайте и гответе 1-2 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Изсипете сместа в подходяща тава за печене. Налейте топла вода, докато покриете ориза.

Запечете ориза на фурна до извиране на водата. Оризът и джоланчетата трябва да са омекнали.

Готовото ястие поръсете със свеж магданоз.

Оризът с джоланчета и кладница е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна вкуснотия стана!
07.06.2022 21:48