Начин на приготвяне
Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в олиото, докато омекне.
Прибавете обезкостените джолани и нарязаните гъби Кладница на подходящи парчета. Разбъркайте и гответе, докато продуктите променят цвета си.
Измийте ориза, докато падне нишестето. Отцедете го от водата и го добавете към останалите продукти.
Разбъркайте и гответе 1-2 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
Изсипете сместа в подходяща тава за печене. Налейте топла вода, докато покриете ориза.
Запечете ориза на фурна до извиране на водата. Оризът и джоланчетата трябва да са омекнали.
Готовото ястие поръсете със свеж магданоз.
Оризът с джоланчета и кладница е много вкусен.
Коментари