Начин на приготвяне
Слагаме джолана да се вари със ситно нарязания лук и дафинов лист.
Когато джоланът се свари, дърпаме тенджерата настрани, изваждаме джолана, обезкостяваме го и го нарязваме на дребно. Връщаме парченцата месо обратно в тенджерата.
Загряваме олиото в тиган и слагаме червения пипер да се запържи за няколко секунди. Изваждаме от котлона, слагаме малко студена вода (100 мл) и връщаме в тенджерата. Така вашата супа ще има красив червен отенък.
Разбиваме брашното със студена вода и го добавяме също в тенджерата.
Връщаме тенджерата на котлона и оставяме да ври още 10 минути.
Отстраняваме тенджерата от котлона и прибавяме черния пипер и солта.
За застройката разбъркайте в чаша или купичка едно яйце и 5-6 лъжици кисело мляко до хомогенна смес. От топлата супа слагаме няколко лъжици в застройката при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето, след което добавяме застройката в супата и вашата джолан чорба е готова!
Тази супа, както и при шкембе чорбата, се поднася с оцет с чесън и лют червен пипер.