Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми с киноа

Лозови сарми с киноа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Лозови сарми с киноа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Леки постни сармички, които можете да поднесете с чеснов сос или като гарнитура към печено месо"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави, на ситно нарязани
  • моркови - 1 бр., настърган
  • домати - 10 бр., сушени
  • олио - 3 с.л., слънчогледово
  • ориз - 1 чаша
  • киноа - 1 чаша
  • елда - 1 чаша
  • просо - 1 чаша
  • босилек - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в олиото и в малко вода, докато омекне. Добавя се настърганият морков, който също се задушава около 2 мин.

Прибавят се оризът, киноата, елдата и просото, като се заливат с 1 чаша вода и се овкусяват със черния пипер и солта. Всички продукти се задушават, докато водата се изпари и се добавя босилека, като се разбърка добре.

Лозовите листа се попарват, за да омекнат и се свиват малки сармички. Редят се в намаслен огнеупорен съд или в тенджера, след като се покрият с вода и се притискат с чиния. Захлупват се и се варят, колкото е необходимо до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: