Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Меден сос за печени меса

Меден сос за печени меса

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Меден сос за печени меса
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Ето как да станат и вашите печени месца много вкусни - тайната е в този меден сос"

Необходими Продукти

  • оцет - 1 с.лъжица
  • зехтин - 2 с.лъжици
  • мед - 5 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре горчицата с меда.

Прибавете към тях оцета и зехтина, а накрая сипете соевия сос.

Ако желаете, може да поръсите соса с черен пипер. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Съхранявайте соса за месо няколко дни в хладилник, като го държите в затворен буркан.

Ако вкусът ви е прекалено сладко-кисел, може да добавите щипка захар.

Меденият сос за печени меса е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: