Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Забулени кюфтета в сос Бешамел

Забулени кюфтета в сос Бешамел

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Забулени кюфтета в сос Бешамел
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Разнообразете менюто с ястия за седмицата с тези забулени кюфтенца със сос Бешамел"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • моркови - 1 малък
  • кайма - 500 грама смес
  • яйцa - 1 брой
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • сол
  • за Бешамела
  • брашно - 80 грама
  • масло - 80 грама
  • прясно мляко - 1 литър
  • кашкавал - 100 г за поръсване
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с наситнените магданоз, лук и чесън. Добавете и настъргания морков, разбъркайте добре. Оставете настрана.

Разтопете маслото и запържете за кратко брашно. С непрекъснато бъркане сипете млякото и когато сосът Бешамел заври, го посолете и овкусете с черен пипер.

Оформете кюфтета от каймата. Сложете ги в тава за печене, като оставяте разстояние между тях.

Залейте ги със соса, като го разпределите равномерно навсякъде.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Поръсете кюфтетата с магданоз и настъргания кашкавал, печете ги около половин час.

Забулените кюфтета в сос Бешамел са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: