Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета със сос Бешамел

Кюфтета със сос Бешамел

Кюфтета със сос Бешамел
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Кюфтета със сос Бешамел, който показва любимите кюфтенца в още по-вкусна светлина."

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г смес
  • сух хляб - 1 филия
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • За сос Бешамел
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • настърган кашкавал
  • сол
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа със студено мляко се накисва една суха филия хляб. В друга купа се слага каймата, нарязаната на ситно глава лук, сол на вкус, прясно смлян черен пипер, малко кимион, чубрица и едно сурово яйце.

Филията хляб през това време трябва да е омекнала, изстисква се и се надробява при каймата. Всичко се омесва хубаво и се оставя за час-два в хладилника. След това от каймата се оформят средно големи кюфтета, които се овалват в брашно и изпържват в сгорещено олио.

За приготвянето на Бешамел е необходимо в касерола със загрята мазнина (краве масло и олио) да се запържат две супени лъжици брашно. На тънка струйка и при непрекъснато бъркане се налива прясното мляко. Сосът се овкусява със сол и настъргано индийско орехче.

В тавичка, огнеупорен съд или в индивидуални съдове се слагат кюфтетата. Отгоре се поливат с приготвеният сос Бешамел. Настъргва се кашкавал и съдът се слага във фурната. Кюфтетата се запичат за около 6-7 минути или докато се разтопи кашкавалът.

Кюфтета със сос Бешамел, който показва любимите кюфтенца в още по-вкусна светлина.

Ако обичате кюфтета със сос, опитайте тези кюфтенца с разкошен доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: