Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Предястие гриловани зеленчуци върху канапе от лук

Предястие гриловани зеленчуци върху канапе от лук

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Предястие гриловани зеленчуци върху канапе от лук
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
11/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Чудесно зеленчуково предястие, поднесено по много интересен начин"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • печурки - 20 бр. малки гъби
  • лук - 3 бр.
  • зехтин - 100 мл Pomace
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • градински чай - 1 с.л.
  • зелена салата - 3 бр. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките. Не се обелват.

Нарязват се на тънки ленти по дължина.

Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват много добре.

Лукът се обелва, измива и нарязва на кръгчета.

Бялото вино се разбърква с 50 мл зехтин, градинския чай и половина сол.

Тиквичките се слагат в дълбока купа и се заливат с виното, така че всяка страна на тиквичките да е покрита от маринатата.

Оставят се в хладилник за 30 мин.

Другата половина от зехтина се разбърква с останалата сол.

Гъбите и лукът се намазват със зехтина със сол и се оставят 30 мин в хладилник.

Грил-тиганът се загрява до пълна готовност.

Тиквичките, гъбите и лукът се гриловат от двете страни.

Всяко грилована тиквичка се навива на руло и се захваща с клечки за зъби.

Отгоре се слага грилована гъба и се поставя върху гриловано кръгче лук.

Грилованите зеленчуци се сервират върху листа от зелена салата.

Дано ви харесат това предястие гриловани зеленчуци върху канапе от лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: