Веган булгур чорба

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347928
Веган булгур чорба5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Знаем колко искахте рецептата за тази веган булгурена чорбичка, насладете ѝ се сега"

Необходими Продукти

  • булгур - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 6 бр. червени, сухи
  • праз лук - 1 стрък
  • кромид лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • целина - 3 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка - суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте булгура с вряща вода и го оставете настрана за около 30 минути.

Почистете лука, нарежете го на ситно и го запържете в голяма тенджера със зехтин.

Нарежете моркова на ситно и го добавете в тенджерата заедно с брашното, червения пипер и доматеното пюре.

Налейте литър и половина горещ бульон и добавете стритите сушени чушки.

След минути сипете булгура и подправките.

Оставете зеленчуковата супа да къкри на слаб огън за около 20 минути.

Нарежете листата от целина и ги добавете в супата, след като вече сте махнали чорбата.

Сервирайте я още гореща и по желание с едро счукан лют червен пипер.

Насладете се на тази веган булгур чорба.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: