Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Гръцки постни лозови сарми

Гръцки постни лозови сарми

Гръцки постни лозови сарми
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Постни лозови сармички днес ще има за всички"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лозови листа
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 2 глави
  • маслини - 1/2 ч.ч. без костилки
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и попарете лозовите листа за две минути. Отцедете. Почистете и накълцайте лука на четири. Сложете да се вари в тенджера, щом това стане, нарежете на ситно.

Почистете пресния лук и накълцайте на ситно. Задушете в тиган с олио. Когато омекне, добавете ориза и чаша вода. Когато омекне, прибавете нарязаните копър и магданоз, както и сварения лук.

Разбъркайте, поръсете черен пипер и сол. Добавете маслини, нарязани. Разбъркайте. Вземете по лъжица от плънката за постните сарми и слагайте в средата на всяко листо.

Оформете лозовите сарми. Наредете ги на дъното на намазнена тенджера. Нека преди това на дъното да има постелени няколко листа. Сипете 3 ч.ч. вода в тенджерата и сложете да се варят.

Може да сервирате гръцките постни лозови сарми така или да приготвите бял сос, ако не искате да са постни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: