Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Средиземноморски гювеч в мултикукър

Средиземноморски гювеч в мултикукър

Наталия М.Наталия М.
Новак
2329244148
Средиземноморски гювеч в мултикукър
Снимка: Наталия М.
1 / 2
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. среден
  • чушки - 2 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • гъби - 250 г
  • тиквички - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 150 мл
  • вино - 100 мл
  • кориандър - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Средиземноморски гювеч в мултикукър с невероятен аромат и вкус!

Измиваме хубаво зеленчуците за гювеча под течаща, топла вода.

В купа изсипваме малко вода и посоляваме с една лъжица сол. Добавяме гъбите и ги оставяме там за кратко, за да се почистят добре.

Между временно нарязваме патладжана и тиквичката на еднакви кубчета, а чушките - на тънки ивици.

Задаваме програма за пържене на мултикукъра и добавяме зехтина.

Измиваме добре гъбите и ги нарязваме на четвъртини.

Почистваме добре няколко скилидки чесън и ги нарязваме на ситно.

Също така нарязваме на ситно и кориандъра за гювеча.

Добавяме кубчетата патладжан към вече загрелия зехтин и запържваме, после добавяме и останалите зеленчуци.

Когато омекнат, добавяме подправките - чесъна, кориандъра и виното.

Задушаваме до изпаряването на половината от сока.

Сервираме с кубчета ароматно сирене, подправено със зехтин и риган - невероятна комбинация.

Патладжанът и тиквичките се топят под небцето, а гъбите стават толкова сочни, сякаш са приготвени с масло.

Това средиземноморско ястие е екплозия от вкусове и аромати, здравословно и икономично.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: