Начин на приготвяне
Средиземноморски гювеч в мултикукър с невероятен аромат и вкус!
Измиваме хубаво зеленчуците за гювеча под течаща, топла вода.
В купа изсипваме малко вода и посоляваме с една лъжица сол. Добавяме гъбите и ги оставяме там за кратко, за да се почистят добре.
Между временно нарязваме патладжана и тиквичката на еднакви кубчета, а чушките - на тънки ивици.
Задаваме програма за пържене на мултикукъра и добавяме зехтина.
Измиваме добре гъбите и ги нарязваме на четвъртини.
Почистваме добре няколко скилидки чесън и ги нарязваме на ситно.
Също така нарязваме на ситно и кориандъра за гювеча.
Добавяме кубчетата патладжан към вече загрелия зехтин и запържваме, после добавяме и останалите зеленчуци.
Когато омекнат, добавяме подправките - чесъна, кориандъра и виното.
Задушаваме до изпаряването на половината от сока.
Сервираме с кубчета ароматно сирене, подправено със зехтин и риган - невероятна комбинация.
Патладжанът и тиквичките се топят под небцето, а гъбите стават толкова сочни, сякаш са приготвени с масло.
Това средиземноморско ястие е екплозия от вкусове и аромати, здравословно и икономично.