Начин на приготвяне
Аспержите се почистват и нарязват на парчета с дължина около 3 см. Бланшират се в кипяща подсолена вода за 5-7 минути.
В тиган се загрява половината от кравето масло.
Скаридите трябва да са предварително почистени и след това се прибавят в тигана. Запържват се от всички страни.
След като са готови, може да се извадят от тигана и се оставят настрана.
В тигана отново се слага останалото краве масло и се добавят нарязаните аспержи и подправките, сол, мащерка, чесъна - нарязан на колелца, соевия сос и по желание лют червен пипер.
Когато поомекнат аспержите, сложете скаридите и добавете виното.
Гответе докато виното изври за още около 5 минути. Накрая овкусете ястието с лимонов сок.
Скаридите с аспержи на тиган са готови.