Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Пилешко филе с аспержи на тиган

Пилешко филе с аспержи на тиган

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пилешко филе с аспержи на тиган
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Залейте пилешкото филе със сусам и сервирайте веднага. Насладете му се!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г обезкостени без кожа
  • растително масло - 1 с.л. + 1 ч.л.
  • аспержи - 500 г почистени и нарязани
  • гъби - 1 ч.ч. нарязани
  • сусамово масло - 2 ч.л. препечено
  • соев сос - 1 ч.л.
  • мед - 2 ч.л.
  • пилешки бульон - 1/2 ч.ч. с ниско съдържание на натрий
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1 ч.л. олио в голям тиган на умерен огън. Добавете аспержите и гъбите и задушете 2-3 минути или докато просто омекнат.

Добавете чесъна в тигана и гответе още 30 секунди.

Извадете зеленчуците от тигана и ги поставете в чиния. Покрийте чинията с фолио, за да са топли.

Добавете останалата супена лъжица олио в тигана.

Подправете пилето със сол и черен пипер и го добавете в тигана.

Гответе пилето, като разбърквате от време на време, докато покафенее, и готвите 3-4 минути на страна.

В купа разбъркайте пилешкия бульон, мед, сусамовото масло и соевия сос.

В малка купа смесете царевичното нишесте със супена лъжица студена вода.

Добавете зеленчуците обратно в тигана.

Изсипете сместа от сос от пилето и зеленчуците. Гответе за 30 секунди. Добавете царевичното нишесте и оставете да заври. Гответе още 1 минута или докато сосът току-що е започнал да се сгъстява.

Отгоре залейте със сусам и сервирайте веднага.

Насладете се на лесно пилешко филе с аспержи на тиган!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: