Начин на приготвяне
Загрейте 1 ч.л. олио в голям тиган на умерен огън. Добавете аспержите и гъбите и задушете 2-3 минути или докато просто омекнат.
Добавете чесъна в тигана и гответе още 30 секунди.
Извадете зеленчуците от тигана и ги поставете в чиния. Покрийте чинията с фолио, за да са топли.
Добавете останалата супена лъжица олио в тигана.
Подправете пилето със сол и черен пипер и го добавете в тигана.
Гответе пилето, като разбърквате от време на време, докато покафенее, и готвите 3-4 минути на страна.
В купа разбъркайте пилешкия бульон, мед, сусамовото масло и соевия сос.
В малка купа смесете царевичното нишесте със супена лъжица студена вода.
Добавете зеленчуците обратно в тигана.
Изсипете сместа от сос от пилето и зеленчуците. Гответе за 30 секунди. Добавете царевичното нишесте и оставете да заври. Гответе още 1 минута или докато сосът току-що е започнал да се сгъстява.
Отгоре залейте със сусам и сервирайте веднага.
Насладете се на лесно пилешко филе с аспержи на тиган!