Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с орехи и масло

Тиквеник с орехи и масло

Тиквеник с орехи и масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ароматен и топящ се в устата тиквеник с масло и орехи"

Необходими Продукти

  • тиква - 3 ч.ч. настъргана
  • кори за баница - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • канела - 3 щипки
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • масло - 6 с.л. разтопено
  • орехи - 6 с.л. смлени
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме канелата с ванилията.

Поставяме една кора на плота и я намазваме с 1 с.л. масло. Отгоре поръваме 2 с.л. смлени орехи и 1 щипка канела с ванилия.

Поставяме втората кора отгоре и отново намазваме с 1 с.л. масло. Поръсваме равномерно с 2 с.л. захар и разпределяме 1 ч.ч. настъргана тиква.

Навиваме на руло и поставяме в средата на тава, покрита с лист хартия за печене.

По същия начин приготвяме и останалите кори.

Загряваме фурната на 150 градуса и печем тиквеника за около 40 минути. Изключваме фурната и оставяме тиквеника за 10-15 минути.

След това го изваждаме и го оставяме да се охлади.

Поръсваме нашия тиквеник с масло и орехи с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: