Начин на приготвяне
Смесваме канелата с ванилията.
Поставяме една кора на плота и я намазваме с 1 с.л. масло. Отгоре поръваме 2 с.л. смлени орехи и 1 щипка канела с ванилия.
Поставяме втората кора отгоре и отново намазваме с 1 с.л. масло. Поръсваме равномерно с 2 с.л. захар и разпределяме 1 ч.ч. настъргана тиква.
Навиваме на руло и поставяме в средата на тава, покрита с лист хартия за печене.
По същия начин приготвяме и останалите кори.
Загряваме фурната на 150 градуса и печем тиквеника за около 40 минути. Изключваме фурната и оставяме тиквеника за 10-15 минути.
След това го изваждаме и го оставяме да се охлади.
Поръсваме нашия тиквеник с масло и орехи с пудра захар.