Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Руладини»Пуешко вретено с бяло вино

Пуешко вретено с бяло вино

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешко вретено с бяло вино4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12
"Сервирайте пуешкото вретено с гарнитура от гриловани зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пуешки шницели - 12 бр. от филе
  • козе кашкавал - 100 г + 50 г за поръсване
  • кисели краставички - 10 бр. от бидон
  • сол
  • галета - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • олио
  • клечки за зъби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките шницели се измиват много добре. Начукват се в плик от двете страни.

Всеки шницел се поръсва със сол от двете страни и се оставят 30 мин в хладилник.

Краставичките се нарязват на тънки филийки.

Кашкавалът 100 г се нарязва на тънки парчета. Останалият кашкавал се настъргва на ситно ренде.

След като шницелите се извадят от хладилника, във всяко парче шницел се нареждат филийки кисели краставички и отгоре се слагат парчета кашкавал.

Шницелът се завива на руло и се прикрепя с клечки за зъби.

Слага се в тава, в която ще се пече.

Вретената се заливат с виното.

Всяко вретено се намазва с олио в тавата.

Отгоре на всяко вретено се поръсва галета.

Пекат се в предварително загрята фурна под фолио 60 мин на 200 °C.

След което фолиото се премахва.

Върху всяко вретено се поръсва настърган кашкавал.

Пече се 10 мин на горен реотан на 200 °C.

Сервира се пуешко вретено с бяло вино със гарнитура от гриловани зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: