Начин на приготвяне
Пуешките шницели се измиват много добре. Начукват се в плик от двете страни.
Всеки шницел се поръсва със сол от двете страни и се оставят 30 мин в хладилник.
Краставичките се нарязват на тънки филийки.
Кашкавалът 100 г се нарязва на тънки парчета. Останалият кашкавал се настъргва на ситно ренде.
След като шницелите се извадят от хладилника, във всяко парче шницел се нареждат филийки кисели краставички и отгоре се слагат парчета кашкавал.
Шницелът се завива на руло и се прикрепя с клечки за зъби.
Слага се в тава, в която ще се пече.
Вретената се заливат с виното.
Всяко вретено се намазва с олио в тавата.
Отгоре на всяко вретено се поръсва галета.
Пекат се в предварително загрята фурна под фолио 60 мин на 200 °C.
След което фолиото се премахва.
Върху всяко вретено се поръсва настърган кашкавал.
Пече се 10 мин на горен реотан на 200 °C.
Сервира се пуешко вретено с бяло вино със гарнитура от гриловани зеленчуци.