Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дробчета с праз и маслини

Дробчета с праз и маслини

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Дробчета с праз и маслини1 / 2
09/12/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Пристрастяването към вкусните дробчета е нелечимо, но състоянието на болните се повлиява положително от втора порция от тях"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 гр. или свински
  • домати - стерилизирани 1 буркан може и пресни
  • маслини - 100 гр.
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се подреждат нарязани на парченца в йенска тавичка с капак. Слагат се и маслините, които са обезкостени.

Задушават се доматите с праза в олиото. Когато поомекне праза и доматите се поизпарят заливам дробчетата и пека в умерена фурна.

За повече вкус слагам и няколко лъжици вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия
Силвия
Много ми хареса! Стана перфектно! И доста по-бърза отколкото очаквах.
Само че за начинаещи като мен "пека в умерена фурна" е някакъв китайски диалект ... колко градуса, колко време, как да разбера че е готово? Рецептата е написана малко мързеливата отгоре-отгоре. Наложи се да клеча пред фурната, да сменям градусите, да отварям постоянно и да опитвам ... може на някой да му е смешно, но който не го е готвил няма как да ги знае тези неща :) Слава Богу че беше що-годе лесна рецепта и повтарям СТАХОТНО ВКУСНА!!! Забележките ми са само към описанието.
13.05.2012 13:48