Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб с ориз и маслини и праз

Телешки дроб с ориз и маслини и праз

Телешки дроб с ориз и маслини и праз
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Приготвянето на вкусно ястие с телешки дроб е изкуство, вкусно изкуство за ценителите на качествената храна"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1/2 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • магданоз
  • джоджен
  • бульон - 1 кубче телешки
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 щипка
  • маслини
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на малки хапки телешкият дроб. Заливаме с прясно мляко и оставяме да престои така 15 минути на хладно. Праза почистваме, измиваме добре и нарязваме на ситни парченца. Ориза измиваме с няколко води и оставяме да се отцежда.

В олио и краве масло с малко вода, слагаме да се задушава нарязания праз. По време на готвене прибавяме и отцеденият от прясното мляко телешки дроб. Като изври течността, ръсваме черен пипер на вкус и щипка червен пипер.

Сипваме измитият ориз, разбъркваме и наливаме топла вода. Натрошаваме кубче телешки бульон, ръсваме нарязани джоджен и магданоз и оставяме ястието да се готви на умерен огън.

Няколко минути преди да свалим от котлона прибавяме почистени от костилките маслини. Може да прибавим и още краве масло по вкус. Поднасяме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: