Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме на малки хапки телешкият дроб. Заливаме с прясно мляко и оставяме да престои така 15 минути на хладно. Праза почистваме, измиваме добре и нарязваме на ситни парченца. Ориза измиваме с няколко води и оставяме да се отцежда.
В олио и краве масло с малко вода, слагаме да се задушава нарязания праз. По време на готвене прибавяме и отцеденият от прясното мляко телешки дроб. Като изври течността, ръсваме черен пипер на вкус и щипка червен пипер.
Сипваме измитият ориз, разбъркваме и наливаме топла вода. Натрошаваме кубче телешки бульон, ръсваме нарязани джоджен и магданоз и оставяме ястието да се готви на умерен огън.
Няколко минути преди да свалим от котлона прибавяме почистени от костилките маслини. Може да прибавим и още краве масло по вкус. Поднасяме ястието топло.