Начин на приготвяне
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Слага се в тенджера, прибавя се олиото и се запържва за 5 мин.
Оризът се измива до бистра вода.
Домашният бульон се стрива, без да се разтваря във вода.
След като лукът се запържи, се прибавя оризът и стритият бульон.
Запържва се за 5 мин, след което се прибавя 200 мл гореща вода.
Спанакът се измива много и след като оризът поеме водата, спанакът се прибавя към него.
Прибавя се още 200 мл гореща вода и се задушава за 10 мин при продължително бъркане.
Кашкавалът и топеното сирене се нарязват на дребни парчета.
Копърът и магданозът се измиват и нарязват на ситно.
След като спанакът се задуши, се прибавя кашкавалът, топеното сирене, копърът, магданозът, босилекът и сол.
Залива се с още 100 мл гореща вода и се вари, докато оризът поеме водата.
Сместа се разстила в тава и се оставя да изстине за 30 мин, след което се прибавя галетата.
Разбърква се много добре.
Оформят се еднакви оризови кюфтета, които се овалват в лимецово брашно и се слагат в тава върху хартия за печене.
Пекат се лесните спаначени кюфтета се 30 мин в предварително загрята фурна на 200 °C.
Сервират се спаначени кюфтета с ориз на фурна с млечен сос с копър и чесън.