gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов Сладкиш»Сочен ябълков сладкиш с лайм (без лактоза)

Сочен ябълков сладкиш с лайм (без лактоза)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k8k1
Сочен ябълков сладкиш с лайм (без лактоза)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Ябълков сладкиш, който събира всички погледи - а после и вкусове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете с тестото за сладкиша си подгответе продуктите.

Яйцата трябва да са на стайна температура, брашното - пресято с бакпулвера и ванилията, и ябълките - почистени и половината нарязани на малки кубчета, а другата половина на тънки полумесеци. Поръсете плода с част от прясно изцеден сок от лайм, за да не потъмнява.

Включете фурната да загрява до 180 градуса.

Разбийте яйцата със захарта на пухкав и гъст крем. Добавете олиото, тъмния и ароматен ром, 50 мл хладка вода. Разбийте отново до хомогенност.

Сипете на части пресятото брашно с бакпулвера и ванилията и разбъркайте с дървена лъжица или силиконова шпатула.

Накрая добавете ситно нарязаните ябълки (1 и половина), разбъркайте леко и сипете кексовото тесто в намазнена с маргарин тавичка (моята е с 24 см диаметър). Може да покриете дъното и стените на формата с хартия за печене и след това да намазните.

Подредете на повърхността тънките резени ябълка, поръсете с кристална захар и пъхнете в загрятата фурна.

Печете сладкиша около 35 минути или докато стане златист и ябълките на повърхността почервенеят.

Извадете топлия ябълков сладкиш, намажете със сладкото и оставете да изстине върху решетка.

Поръсете с настъргани корички от ароматен лайм и поднесете.

Сочният ябълков сладкиш с лайм (без лактоза) е разкошен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: