Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Задушено зеле с булгур и чесън

Задушено зеле с булгур и чесън

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Задушено зеле с булгур и чесън
Снимка: Ники
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Да ви е вкусно с това задушено зеле с булгур."

Необходими Продукти

  • зеле - 700 г прясно
  • чесън - 3 скилидки
  • булгур - 150 г
  • лук - 1 бр.
  • вода - 600 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моркова настъргваме на едро ренде, зелето и лука, почистваме и нарязваме на лентички.

В дълбок тиган си загряваме мазнина, задушаваме моркова, лука и чесъна, добавяме ситно нарязаното зеле и покриваме с капак, готвим за 20 минути.

След това добавяме измития и предварително накиснат булгур, заливаме с вода, овкусяваме със сол и черен пипер.

Слагаме капака, намаляме огъня и готвим постното зеле за още 15 минути.

Поднасяме постното ястие поръсено с пресни зелени подправки.

Да ви е вкусно с това задушено зеле с булгур и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: