gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Конфитюр»Карамелизиран червен лук

Карамелизиран червен лук

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Готвач
1798044284363
Карамелизиран червен лук
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Карамелизираният лук е чудесна гарнитура към патешко месо, черен дроб и гъши дроб."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци и с ръце се разделя на лентички.

В тиган с незалепващо дъно се слага олиото да се загрее, след това се слага и лукът.

Добавят се солта и мащерката.

Запържва се около 2-3 минути, след което котлонът се намалява на средна степен и започва да се долива по малко вино.

Когато течността се изпари, се добавя още малко от виното, като 3-4 с.л. от него се запазват за най-накрая.

Когато лукът омекне, се добавя и заделеното количество вино и захарта.

Изчаква се няколко минути лукът да се карамелизира.

Сваля се от котлона и е готов карамелизираният червен лук.

Карамелизираният лук е чудесна гарнитура към патешко месо, черен дроб, гъши дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: