Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Карамелизиран червен лук

Карамелизиран червен лук

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Карамелизиран червен лук
Снимка: AneliaStefanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Карамелизираният лук е чудесна гарнитура към патешко месо, черен дроб и гъши дроб."

Необходими Продукти

  • червен лук - 5 глави
  • олио - 5 с.л.
  • бяло вино - 125 мл
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци и с ръце се разделя на лентички.

В тиган с незалепващо дъно се слага олиото да се загрее, след това се слага и лукът.

Добавят се солта и мащерката.

Запържва се около 2-3 минути, след което котлонът се намалява на средна степен и започва да се долива по малко вино.

Когато течността се изпари, се добавя още малко от виното, като 3-4 с.л. от него се запазват за най-накрая.

Когато лукът омекне, се добавя и заделеното количество вино и захарта.

Изчаква се няколко минути лукът да се карамелизира.

Сваля се от котлона и е готов карамелизираният червен лук.

Карамелизираният лук е чудесна гарнитура към патешко месо, черен дроб, гъши дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: