gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Двуцветен крем от тиква и бял шоколад

Двуцветен крем от тиква и бял шоколад

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
6565k2k2k
Двуцветен крем от тиква и бял шоколад
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
25/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Галещ небцето двуцветен крем от тиква и бял шоколад - комбинация, която непременно ще опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме от семките и кората 800 г тиква. Нарязваме на кубчета, поставяме в тава. Поръсваме със 100 г захар и 50 мл ром.

Печем на 180 °C за половин час. Оставяме да се охлади и пасираме. Овкусяваме с канела, 1 ванилия и щипка индийско орехче.

За белия крем: В купа слагаме 300 г цедено кисело мляко. На тънка струйка и при непрекъснато бъркане с телена бъркалка добавяме 150 г бял шоколад, разтопен на водна баня.

В друга купа разбиваме 200 мл сладкарска сметана с 80 г захар. Добавяме към млякото и шоколада. Смесваме като бъркаме с шпатула.

Сервираме в чаши, като слагаме, първо, от крема с бял шоколад, след това от крем от тиква, бял крем. Оставяме да стегне.

Декорираме двуцветен крем от тиква и бял шоколад с настърган бял шоколад, печени орехи, листенца мента и зрънца френско грозде.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: