Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Кралски чийзкейк с ябълки и сладко от малини

Кралски чийзкейк с ябълки и сладко от малини

Кралски чийзкейк с ябълки и сладко от малини
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Влюбени сме в този чийзкейк с ябълки и сладко от малини"

Необходими Продукти

  • За маслено тесто
  • краве масло - 100 г меко
  • захар - 100 г
  • брашно - 250 г пресято
  • яйца - 2 бр.
  • сол - щипка
  • За пълнежа
  • извара - 400 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
  • сол - щипка
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • захар - 100 г
  • Още
  • ябълки - 4 бр. средно големи
  • захар - 50 г
  • канела - 1/4 ч.л.
  • За декорация
  • сладко от малини - или шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, правим тестото, като в дълбок съд смесваме брашното, маслото, захарта, яйцата и солта. Увиваме в стреч фолио и прибираме в хладилника за 30 минути.

През това време приготвяме ябълките, като ги измиваме, обелваме и настъргваме на едро ренде. Слагаме ги в сух тиган. Поръсваме със захарта и канелата. Да къкри около 7-8 минути, докато изври течността. Разбъркваме. Оставяме да се охладят напълно.

За пълнежа смесваме изварата, сметаната, захарта, яйцето, ванилията и солта в купа. Разбиваме с блендер до гладка смес. После добавяме нишестето и отново разбиваме.

Сглобяваме кралския чийзкейк с ябълки и сладко от малини така:

Във форма с ринг слагаме хартия за печене само на дъното (20 см диаметър). Разпределяме готовото тесто равномерно, като оформим и стени. Сипваме охладените ябълки.

Върху тях изливаме изварената смес. Отстраняваме краищата от тестото с лъжица. Печем вкусния чийзкейк в предварително загрята на 180°C във фурната за около 40-45 минути.

Оставяме ябълковия пай да се охлади напълно и чак тогава сваляме ринга и внимателно отделяме от хартията за печене. Слагаме в подходящ поднос.

Декорираме по желание. Аз използвах домашно сладко от малини.

Получи се невероятен на вкус печен чийзкейк!

Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: