Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско с картофи по касапски

Свинско с картофи по касапски

Свинско с картофи по касапски
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Сервираме и се наслаждаваме на страхотното ястие със свинско и картофи по касапски"

Необходими Продукти

  • свински врат - 600 г
  • картофи - 1 кг
  • карначета - 500 г или наденички
  • лук - 1 бр.
  • бира - 500 мл
  • масло - 40 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • риган
  • розмарин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за свинско с картофи е много лесна и бърза за приготвяне. Подходяща за вечеря.

Първо избираме тава, в която ще се поберат всички продукти.

Нарязваме лука на едро и разстиламе в тавата. Отгоре нареждаме картофи също на парчета.

Поръсваме със сол и подправки. Слагаме и парчета масло.

Отгоре нареждаме свинското на пържоли и карначетата, навити в кръг.

Посоляваме пържолите и поръсваме с подправки.

Накрая поливаме с бирата.

Печем 1 час под фолио на 240 градуса. Отстраняваме фолиото и дозапичаме около 20 минути карначетата с картофки.

Поръсваме с пресен магданоз по желание. Сервираме и се наслаждаваме на страхотното ястие Свинско с картофи по касапски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: