Пиле по касапски

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Чирак
27111102
Пиле по касапски
Снимка: Vildan Ahmedova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Тайната на вкуса е в ... меда, опитайте, оценете и най-вече - насладете му се в компанията на приятели, защото всички заслужават да опитат тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 3 бр.
  • зелени чушки - 3 бр.
  • прясно зеле - 150 гр.
  • моркови - 3 бр.
  • пилешко филе - 500 г
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и пекат предварително във фурна. Обелват се и се нарязват на ленти.

Пилешкото месо се нарязва на тънки и дълги ленти (да се получи размер на пържен картоф).

В дълбок тиган се загрява олиото и се изпържват до зачервяване парчетата месо. След това се добавя морковът, нарязан на полукръгчета или отново тънки ленти. Запържват се и те около 5 мин с месото. Добавяме и зелето, нарязано на по едро.

Поръсваме със солта и добавяме в тигана изпечените предварително чушки.

Тайната на вкуса тук е в меда. Той се добавя непосредствено преди да се вдигне тиганът от огъня, като преди това сме сигурни, че всичко е добре запържено. Добавя се медът, разбърква се добре и се вдига тиганът от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: