Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Млечен кебап по касапски

Млечен кебап по касапски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Млечен кебап по касапски1 / 2
16/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"От майсторите в кухнята знаем, че най-вкусният кебап се прави с крехко агнешко месце и много мерак"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • агнешки дреболии - 0.450 кг
  • масло - 200 г краве
  • лук - 4 връзки пресен
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер - 3 г
  • джоджен
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета агнешкото месо, добавете дреболиите. Прибавете ситно нарязаните лук и чушки, както и подправките.

Прехвърлете продуктите в глинен гювеч, добавете виното и сол на вкус. Печете на 150 градуса за около 80-90 минути.

Отстранете капака, залейте с прясното мляко, в което сте разбили яйцата. Допечете на 180 градуса до запичане на заливката.

Поръсете с магданоз и джоджен и поднесете със свежа зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: