Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки млечен кебап по касапски

Агнешки млечен кебап по касапски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Агнешки млечен кебап по касапски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • агнешки дреболии - 200 г
  • масло - 100 г
  • лук - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 250 мл.
  • люти чушки - 150 г
  • бяло вино - 40 мл.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, дреболиите, лука и чушките се нарязват на дребно.

Всичко се сипва в тенджера, прибавя се виното и подправките и се маринова за 4 часа.

После се месото и зеленчуците се прехвърлят в гювеч с малко от водата.

След като ястието се изпече, се полива с млякото и разбитите яйца.

Връща се за дозапичане във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: