Начин на приготвяне
Закуската е важна част от здравословните ни хранителни навици.
Тя трябва да бъде питателна и разнообразна, за да ни осигури нужната ни за организма енергия през деня.
Добре балансираната закуска е добре да включва продукти от пълнозърнести ядки/лимец, овесени ядки, елда и др./, млечен продукт - кефир, кисело мляко веган ядкови млека/, плодове според сезона, добавки като протеин, ядки, плодове и плодов сок, сушени миксове, въпрос на избор и вкус.
Здравословната закуска е лесна за приготвяне и е добре да присъства ежедневно в менюто ни.
От вечерта прибавяме лимецовите ядки към кефира, за да се хидратират.
Фурмите и бадемите също поставяме във вода.
Към чиата прибавяме ябълковия сок, за да се хидратира.
На сутринта смесваме и останалите продукти - плодовете, нарязаните ядки и обезкостените фурми.
Те ще подсладят закуската и ще заредят организма ни с минерали като фосфор, калий, калций и магнезий, както и високото съдържание на фибри.
Прибавяме пчелния прашец и разбъркваме внимателно.
Моите малини са консервирани, без захар и вода. Така съхранявам и други летни плодове, като през зимния сезон са чудесно допълнение към мюслито, десерти и вкусни кремове.
Можете да използвате и замразени плодове.
Тази здравословна закуска с чиа е засищаща и ще ви осигури нужния здравословен старт за деня, като ни предпазва от излишни вредни калории.