Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадовата торта с мармалад на Звездев

Шоколадовата торта с мармалад на Звездев

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Шоколадовата торта с мармалад на Звездев
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Нашата нова любима шоколадова торта, а щом я направите вкъщи, ще стане и вашата"

Необходими Продукти

  • Блат
  • шоколад - 80 г, разтопен
  • краве масло - 80 г, размекнато
  • захар - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 80 г, пресято
  • сол - 1 щипка
  • Сироп
  • захар - 30 г
  • вода - 30 г
  • ром - 1/4 есенция
  • Глазура
  • сметана - 75 г, течна сладкарска
  • шоколад - 100 г
  • краве масло - 25 г
  • ром - 1/4 есенция
  • мармалад - 80 г, кайсии или шипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата за торта маслото се разбива с половината захар, прибавя се шоколада смесен с жълтъците и се разбърква. После пресятото брашно, последвани от разбитите белтъци с другата част от захарта и щипката сол.

Пече се във форма за торта, в която има хартия за печене, на 180°C около 20 минути. След като се изпече, леко се охлажда и разрязва на две части.

За сиропа водата и захарта се кипват за около 1 минута, после се слага есенцията.

Глазурата се приготвя, като в касерола се слагат сметаната и останалите съставки, разбърква се до разтопяване.

За сглобяването на тортата се взима подходящ поднос, слага се първия блат и се сиропира.

Намазва се с всичкия мармалад, който предварително е леко затоплен, за да стане по течен, и се намазва върху блата.

Отгоре се поставя вторият блат, който също се сиропира и се залива с приготвената и леко охладена глазура.

Прибира се в хладилник да стегне около 1-2 часа.

При сервиране на вашата шоколадова торта с мармалад на Звездев се добавят плодове по избор-банани, мандарини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: