Начин на приготвяне
За блата за торта маслото се разбива с половината захар, прибавя се шоколада смесен с жълтъците и се разбърква. После пресятото брашно, последвани от разбитите белтъци с другата част от захарта и щипката сол.
Пече се във форма за торта, в която има хартия за печене, на 180°C около 20 минути. След като се изпече, леко се охлажда и разрязва на две части.
За сиропа водата и захарта се кипват за около 1 минута, после се слага есенцията.
Глазурата се приготвя, като в касерола се слагат сметаната и останалите съставки, разбърква се до разтопяване.
За сглобяването на тортата се взима подходящ поднос, слага се първия блат и се сиропира.
Намазва се с всичкия мармалад, който предварително е леко затоплен, за да стане по течен, и се намазва върху блата.
Отгоре се поставя вторият блат, който също се сиропира и се залива с приготвената и леко охладена глазура.
Прибира се в хладилник да стегне около 1-2 часа.
При сервиране на вашата шоколадова торта с мармалад на Звездев се добавят плодове по избор-банани, мандарини.