Странджанска пача

IvankaIvanka
Новак
252
319
925
29/12/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 849
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • говежди крака - 900 г
  • свински уши - 300 г
  • свински крака - 300 г
  • свинска опашка - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества
Пача

Начин на приготвяне

Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона.

Отделяме обезкостеното месо в съд настрани, а прецеденият бульон - кипваме. Разбиваме яйцето с прясното мляко и добавяме брашното.

Застройваме бульона, като изливаме сместа на тънка струйка в него с разбъркване.

Сервираме пачата като сипваме в купа от съда с месо и заливаме с горещ бульон. Овкусяваме с млян черен пипер и счукан чесън с оцет.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-6%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар