Начин на приготвяне
Зелето се почиства и измива. Нарязва се на малки лентички.
Морковите се обелват и измиват. Настъргват се на едро ренде.
Доматите се измиват и нарязват на малки кубченца.
Лукът се почиства и нарязва на ситно.
Всички зеленчуци се слагат в йенска тенджера. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Добавят се 2 супени лъжици червен пипер и олио. Добавя се около 3 пръста вода.
Слага се капакът на йенската тенджера и се мушка във фурната за час, за да се задушат добре зеленчуците.
Шаранът се почиства и измива добре. Нарязва се на котлети.
Добавят се в тенджерата и се пече още 1/2 час.
Здравословно приготвеният шаран с прясно зеле е готов да посрещнем Никулден.