Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на тънки колелца, почистеното зеле и пиперките се режат на едро. Доматите се обелват и нарязват на кубчета.
Беконът се нарязва на ленти, наденицата - на кръгчета, печурките - на филии.
Зелето се претрива със солта.
В тенджера се загрява маслото и олиото и първо се пускат чушките и след като се позапържат, се добавя на няколко пъти и претритото зеле. Захлупва се с капак и се задушава, докато омекне.
В глинен съд се нареждат на дъното колелца от половината наденица и бекон, половината зелева смес, гъбите, малко сол, черен и червен пипер, половината картофи, останалите наденички, отново сол, зеле, доматите и накрая останалите картофки.
Най-отгоре се подрежда останалият бекон, налива се 1 чаена чаша телешки бульон, полива се с малко олио.
Гювечът се похлупва с капака и се слага в студена фурна на 160 градуса за час, максимум до час и половина.
Прясното Зеле по Ловджийски е много вкусно!
Ако ти допада рецептата, опитай и другите ни предложения със зеле, а именно свинско със зеле, пиле със зеле или зелева чорба.