Начин на приготвяне
Започваме рецептата фузили на фурна с пълнен патладжан с приготвяне на фузилите.
Сложете фузилите в тенджера с вряща вода, да се варят за 8 минути.
През това време измийте патладжана и го нарежете по дължина. Подредете върху работна повърхност и поръсете сол.
След това разбийте яйцето в купа, след което добавете пасираната фета и настъргания трапист. Смесваме всичко.
Намажете листата на патладжана с дебел слой и навийте на руло.
Запържете всяко пакетче патладжан с нарязан лук в зехтин и оставете настрана, след което добавете доматения сос, нарязания магданоз и паста хариса към този зехтин.
Разбъркайте всичко и гответе за минута.
Сложете фузилите в огнеупорна купа и полейте с половината от соса, след което наредете пакетчетата патладжани върху фузилите и залейте с другата част от соса.
Печете пастата с патладжан 20 минути на 200 °C.
Оставете леко да се охлади и потънете в истинска наслада!