Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фузили на фурна с пълнен патладжан

Фузили на фурна с пълнен патладжан

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Фузили на фурна с пълнен патладжан
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Паста и патладжан - доказано апетитна комбинация, която трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • фузили - 200 г
  • патладжан - 1 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • фета - 150 г
  • сирене - 100 г Трапист/Монк
  • доматен сос - 400 г
  • паста хариса - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз според - нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата фузили на фурна с пълнен патладжан с приготвяне на фузилите.

Сложете фузилите в тенджера с вряща вода, да се варят за 8 минути.

През това време измийте патладжана и го нарежете по дължина. Подредете върху работна повърхност и поръсете сол.

След това разбийте яйцето в купа, след което добавете пасираната фета и настъргания трапист. Смесваме всичко.

Намажете листата на патладжана с дебел слой и навийте на руло.

Запържете всяко пакетче патладжан с нарязан лук в зехтин и оставете настрана, след което добавете доматения сос, нарязания магданоз и паста хариса към този зехтин.

Разбъркайте всичко и гответе за минута.

Сложете фузилите в огнеупорна купа и полейте с половината от соса, след което наредете пакетчетата патладжани върху фузилите и залейте с другата част от соса.

Печете пастата с патладжан 20 минути на 200 °C.

Оставете леко да се охлади и потънете в истинска наслада!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: