Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен цял патладжан на фурна

Пълнен цял патладжан на фурна

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пълнен цял патладжан на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Днес виждаме усмивки около трапезата, може би защото всички знаят, че ще сервираме пълнени патладжани"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • моцарела
  • лук - 1 бр. или една връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на две /стават четири половинки/, издълбавам, накисвам в солена вода за 30 минути, след това се подсушават.

Запържвам от двете страни в мазнина да омекнат малко /във фурната ще се досготвят/, оставям в тавата и подготвям плънката.

В тигана запържвам лука с черния пипер, добавям моркова, нарязан на кубчета, издълбаната плънка от патладжаните, нарязана на ситно, тиквичката на кубчета.

Задушавам да омекне, добавям каймата да се задуши, разбърквам, добавям дoмата, нарязан на кубчета, и задушавам. Мазнината е по ваше желание /моят избор, когато запържвам, е с краве масло, мас, кокосово, авокадо/. Пълня патладжаните и върху тях нареждам втория домат на колелца.

Когато са готови пълнените патладжани, нареждам кръгчета моцарела, оставям за пет минути във фурната да се разтопи. Може да се направи и без моцарела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: