Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на две /стават четири половинки/, издълбавам, накисвам в солена вода за 30 минути, след това се подсушават.
Запържвам от двете страни в мазнина да омекнат малко /във фурната ще се досготвят/, оставям в тавата и подготвям плънката.
В тигана запържвам лука с черния пипер, добавям моркова, нарязан на кубчета, издълбаната плънка от патладжаните, нарязана на ситно, тиквичката на кубчета.
Задушавам да омекне, добавям каймата да се задуши, разбърквам, добавям дoмата, нарязан на кубчета, и задушавам. Мазнината е по ваше желание /моят избор, когато запържвам, е с краве масло, мас, кокосово, авокадо/. Пълня патладжаните и върху тях нареждам втория домат на колелца.
Когато са готови пълнените патладжани, нареждам кръгчета моцарела, оставям за пет минути във фурната да се разтопи. Може да се направи и без моцарела.