Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Кекс-баклава с орехи и грис

Кекс-баклава с орехи и грис

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кекс-баклава с орехи и грис
Снимка: Veca
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Добър момент е да се подсладите, нали?"

Необходими Продукти

  • За кора
  • олио - 1 чаша
  • прясно мляко - 1 чаша
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 чаша
  • бакпулвер - 10 г
  • пшеничен грис - 2 чаши
  • брашно - 1 чаша
  • орехи - 1 чаша
  • За топинга
  • вода - 400 мл
  • ванилова захар - 10 г
  • лимон - 3 резена
  • захар - 250 г
  • Други
  • ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете захарта в по-дълбок съд, добавете яйцата и разбийте с миксер. Изключете миксера, добавете млякото, олиото, смлените орехи, брашното, смесено с бакпулвера, пшеничния грис и разбъркайте с шпатула.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава и печете на 180 градуса за 30 минути.

За топинга:

Сложете захарта, ваниловата захар, водата и кръгчетата лимон в тенджерата, след което сложете на котлона. Когато заври, свалете от котлона и оставете да изстине.

Изпечената кора се изважда от фурната и веднага се залива с охладената заливка.

Оставете да изстине и оставете баклавата да попие хубаво заливката. Изстиналата баклава поръсете със смлени орехи.

Баклавата с орехи и нишесте се нарязва и поднася.

Съвет: Измерете съставките в чаша от 200 ml.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: