Кекс-баклава

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кекс-баклава
Снимка: Мария Симова
1 / 9с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Сладко, по-сладко, най-сладко - кекс-баклава"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • за сиропа
  • вода - 500 мл
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С телена бъркалка разбивате яйцата със захарта. Добавяте един след друг останалите продукти по реда, в който са написани по-горе.

Разбърквате добре. Сместа, която получите, е рядка, но това ни трябва да ви притеснява.

Сипвате сместа в тава 32 см намазана с олио, печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изпечената баклава нарежете на ромбоиди и оставете напълно да се охлади.

Отделно в тенджера смесвате съставките за сиропа. 5 минути след завирането сваляте от котлона и заливате студената баклава.

След като се охлади е готова за сервиране. Бързо, лесно и вкусно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Лесна. Баклава.
22.10.2023 20:49
1
Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
Този сладкиш го помня под името кубинска баклава!
06.11.2017 19:57
1
Nona Atanasova
Nona Atanasova
Благодаря за рецептата , снощи го направих стана превъзходен
20.08.2017 14:34
8
2
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Гръцки сладкиш му е другото име.
С таза рецепта спечелих 20 лв. от" Вс
ичко за семйството".
06.08.2017 22:13
8
1
Микаела
Микаела
Колко време се пече долу-горе?
07.04.2017 21:46
12
1
1
Покажи всички подкоментари