Начин на приготвяне
Шоколадовата кувертюра се нарязва на едро и се слага в млековарка. Разтопява се, като се разбърква постоянно.
Бадемите се смилат на едро. Прибавя се ромът, есенцията ром и смлените бадеми. Разбърква се много добре и се сваля от котлона.
Маслото се оставя на стайна температура, докато стане меко. Слага се в купа и се разбърква с пудрата захар на крем с миксер.
Масленият крем се смесва с разтопения шоколад. Разбърква се много добре.
Купата със сместа се слага във вода с кубчета лед и се оставя да изстине 15 мин.
От шоколадовата смес се оформят бонбони.
Една трета от топчетата се овалват в какао, другата една трета се овалват в смените на ситно бадеми и последната една трета се овалват в шоколадови пръчици, след което се нареждат в тава върху хартия за печене.
Слагат се в хладилник за 5 часа, след което се подреждат в хартиени форми за бонбони.
Шоколадовите бонбони с ром и бадеми са чудни.