Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Шоколадови бонбони с ром и бадеми

Шоколадови бонбони с ром и бадеми

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Шоколадови бонбони с ром и бадеми
Снимка: Мария Божилова
2 / 8
08/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"И да не забравите да почерпите с тези домашни шоколадови бонбони"

Необходими Продукти

  • тъмен шоколадов кувертюр - 200 г
  • ром - 4 с.л.
  • есенция ром - 3 капки
  • бадеми - 80 г сурови
  • масло - 120 г
  • захар - 280 г
  • какао - 3 с.л.
  • бадеми - 3 с.л. ситно смляни
  • шоколадови пръчици - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадовата кувертюра се нарязва на едро и се слага в млековарка. Разтопява се, като се разбърква постоянно.

Бадемите се смилат на едро. Прибавя се ромът, есенцията ром и смлените бадеми. Разбърква се много добре и се сваля от котлона.

Маслото се оставя на стайна температура, докато стане меко. Слага се в купа и се разбърква с пудрата захар на крем с миксер.

Масленият крем се смесва с разтопения шоколад. Разбърква се много добре.

Купата със сместа се слага във вода с кубчета лед и се оставя да изстине 15 мин.

От шоколадовата смес се оформят бонбони.

Една трета от топчетата се овалват в какао, другата една трета се овалват в смените на ситно бадеми и последната една трета се овалват в шоколадови пръчици, след което се нареждат в тава върху хартия за печене.

Слагат се в хладилник за 5 часа, след което се подреждат в хартиени форми за бонбони.

Шоколадовите бонбони с ром и бадеми са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: