Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби с праз и ориз

Гъби с праз и ориз

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Гъби с праз и ориз1 / 2
02/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лесно, практично и вкусно - гъби с праз и ориз за ценители!"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате гъбите и ги сварявате в подсолена вода. Нарязвате праза и го задушавате заедно с олиото и 1/2 ч.ч. вода, докато омекне. Отцеждате гъбите и ги прибавяте към праза, заедно с ориза.

Наливате от гъбения бульон, докато течността покрие продуктите. Варите под похлупак на тих огън. Накрая подправяте със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: