Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Малки пържени питки

Малки пържени питки

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Малки пържени питки3 / 3
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Отсега започваме да си мечтаем за вкуса и аромата на тези пържени питки"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • яйца - 2 бр
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бакпулверът се гаси в киселото мляко.

Яйцата се чупят и се разбъркват с лъжица с млякото и захарта.

Към тях се прибавят олиото и оцета.

Постепенно започва да се добавя и брашното.

Сместа се бърка с лъжица докато стане гъста. След това тестото се доомесва с ръце.

Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм и се реже на формички.

Малките питки се пържат в загрято олио докато станат златисти.

Малките содени питки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: