Начин на приготвяне
В дълбока купа чукваме яйцата и ги разбъркваме със солта, след това добавяме останалите продукти без брашното (маслото трябва да е разтопено) и разбъркваме хубаво.
Постепенно към получената смес се добавя брашно до получаването на гъсто и лепкаво тесто.
Щом тестото е готово, си загряваме в дълбок тиган или тенджера олиото. Олиото трябва да е на около 2-3 пръста от дъното на съда, в които ще пържим питките.
След като хубаво се загрее олиото (да не е прекалено горещо), с помощта на лъжица загребваме по малко от тестото, оформяме го като плоски питки (в последствие те сами се издуват като топчета) и внимателно ги пускаме в олиото.
Проверяваме ги внимателно с вилица и щом се изпържат от едната страна, ги обръщаме от другата.
Така приготвяме и останалите питчици. Изваждат се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Коментари